Tikinti sektorunda  iqtisadiyyat və menecment istiqamətində elmi-tədqiqat, təhsil və təcrübə mübadiləsi sahəsində əməkdaşlığın yaradılması və inkişaf etdirilməsi məqsədi ilə Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetinin rektoru, professor Gülçöhrə Məmmədova və Cəlal Bəyar Universitetinin rektoru professor Ahmet Kemal Çelebi tərəfindən təsdiq edilmiş Niyyət protokoluna müvafiq olaraq Cəlal Bəyar Universitetinin rektorunun dəvət məktubuna əsasən Universitetin ümumi işlər üzrə prorektor Qələndərli T.V, “Xidmət sahələrinin iqtisadiyyatı və menecment” kafedrasının müdiri, professor Məmmədov M.A. və “Tikinti-iqtisad” fakültəsinin dekanı, dosent Qəribov R.T. 23-27 aprel 2017-ci il tarixində Manise Cəlal Bəyar Universitetində qeyd olunan protokolda nəzərdə tutulan tədbirlər üzrə birgə iş aparmaq və “İqtisadiyyat, Siyasət və Toplum: Dəyişən Fırsatlar və Təhdidlər” konqresinin işində  iştirak etmişlər. Konqresin proqramına müvafiq olaraq qeyd olunan Universitetlərin təmsilçiləri 24 apreldə ilkin olaraq Cəlal Bəyar Universitetinin rektoru prof.Dr. Kemal Çelebi ilə görüş keçirdilər.

Həmin gün Cəlal Bəyar Universitetinin təşkil etdiyi bu konqresin işində Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universiteti, Sakariya Universiteti və Makedoniya Uluslararası Vizion Universitetlərin təmsilçiləri iştirak etdilər. Konqresin proqramına müvafiq olaraq qeyd olunan Universitetlərin təmsilçiləri 24 apreldə ilkin olaraq Cəlal Bəyar Universitetinin rektoru prof.Dr. Kemal Çelebi ilə görüş keçirdi.
“Suleyman Dəmirəl” Mədəniyyət Mərkəzində keçirilən bu Konqresdə Universitetin rektoru prof.Dr. Kemal Çelebi açılış məruzəsi etdi və qeyd etdi ki, bu forumun keçirilməsi təhsil, elm, istehsalat əlaqələrin yaradılması və inkişaf etdirilməsi istiqamətlərində universitetlərdə qazanılmış təcrübələrin mübadilə edilməsində xüsusi əhəmiyyətə malikdir. Eyni zamanda, o,  sayca IV-cü olan bu Forumda Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetinin iştirakından məmnunluqlarını qeyd etməklə, növbəti tədbirlərdən birinin Bakıda təşkil olunmasını arzuladı. Sonra AzMİU-nun ümumi işlər üzrə prorektor Taleh Qələndərli çıxış edərək Universitetimizin rektoru, professor Gülçöhrə xanım Məmmədovanın konqres iştirakçılarına təbriklərini və xoş arzularını çatdırdı.
konqresin proqramına müvafiq olaraq təşkil olunmuş paneldə “Xidmət sahələrinin iqtisadiyyatı və menecment” kafedrasının müdiri, professor Məhəbbət Məmmədov “Azərbaycanın enerji resurslarının nəqlinin müasir vəziyyəti və inkişaf perspektivləri –TANAP və TAP-in Avropanın enerji təhlükəsizliyində rolu” mövzusunda təqdimat ilə çıxış etdi. O, məruzəsində Ulu öndərin müəllifi olduğu   1994-cü ildə imzalanmış neft-qaz ehtiyatlarının hasil və nəql edilməsindən forum iştirakçılarına ətraflı məlumat verdi. Eyni zamanda qeyd etdi ki, bu müqaviləyə müvafiq sonrakı mərhələlərdə Azərbaycan Respublikasının Prezidentinin təşəbbüsü və rəhbərliyi ilə həyata kiçirilən dövlət proqramları və transmilli layihələr həm ölkəmizin, həm də qardaş Türkiyənin iqtisadiyyatının müxtəlif sahələrinin inkişafı üçün müstəsna yeri və rolu olmuşdur. Prof. M.A. Məmmədov Bakı-Tbilisi-Ceyhan, Bakı-Tbilisi-Ərzurum qaz kəmərinin Gürcüstanın, Türkiyənin və Avropanın enerji təhlükəsizliyinin təmin edilməsində rolu və Azərbaycanın etibarlı tərəfdaş kimi fəaliyyəti haqqında qeyd olunan layihələr haqda ətraflı təqdimat etdi. Bununla yanaşı o bu təqdimatda qeyd etdi ki, hal-hazırda  “Cənub Qaz Dəhlizinin” inşası, TANAP və TAP transmilli layihələrinin işlənilməsi nəticəsində ilk qazın 2018-ci ildə Türkiyəyə, sonrakı illərdə isə Yunanıstan, İtaliya və digər Avropa ölkələrinə nəql edilməsi istiqamətində əməli işlər aparılır.
25 apreldə Konqres bölmələrində öz işini davam etdirmiş və Universitetin Tikinti-iqtisad fakültəsinin dekanı, dos.Rahat Qəribov “Mühəndislik Bölumündə” mövzuda Cəlal Bəyar Universitetinin mühəndislik ixtisasları üzrə bakalavr, magistr pilləəsində təhsil alan tələbələr, bu sahədə elmi-araşdırmalar və dərs aparan professorlar, Universitetin “Texnika Parkının” mütəxəssisləri və eyni zamanda Sakarya Universitetinin əməkdaşlarının iştirakı ilə genişləndirilmiş seminarda maraqlı məruzə etdi. Bu bölümun iştirakçıları tərəfindən dos.R.Qəribovun məruzəsi və orada qoyulan məsələlər və onların həlli istiqamətində irəli sürülən ideyalar mütəxəssislər tərəfindən  dəyərləndirildi və maraqlı müzakirə aparıldı.
 Konqresin sonunda Cəlal Bəyar Universitetinin rektoru “İqtisadiyyat, Siyasət və toplum: Dəyişən fırsatlar və təhdidlər” konfransdakı məruzə ilə çıxış edən nümayəndələrə, o cümlədən Taleh Qələndərliyə, prof.Məhəbbət Məmmədova və dos.Rahat Qəribova Universitetin sertifikatını təqdim etdi. O, cıxışında bu konqresin növbəti illərdə Makedoniyanın Uluslararası Vizyon Universitetində, Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetində və Türkiyənin Sakarya Universitetində keçirilməsinin arzuladı və qeyd etdi ki bu tədbir iştirakçı Universitetlərdə elmi-təhsil-istehsalat sahəsində qazanılmış təcrübələrin qarşılıqlı mübadiləsində əhəmiyyətli rola malik ola bilər.

TƏLƏBƏ VƏ MÜƏLLİMLƏRİN NƏZƏRİNƏ
         Celal Bayar Universiteti və “Xidmət sahələrinin iqtisadiyyatı və menecment” kafedrası arasında bağlanılan müqaviləyə müvafiq olaraq Celal Bayar Universiteti 2017-2018-ci tədris ili üçün Mövlanə Mübadilə Proqramı çərçivəsində İşletme (Menecment) ixtisası üzrə tələbə və müəllimlərin sənəd qəbulunu elan edir.
         Tələbələr 1 semestr ərzində dərs keçəcəklər. Müəllimlər 3 həftə ərzində dərs deməli, laborator və məşğələ dərslərini aparmalıdırlar.
         Tələb olunan sənədlər: Aday öğrenci başvuru formu, Öğrenci başvuru formu (http://mevlana.cbr.edu.tr/), 2 ədəd fotoşəkil, xarici dil sertifikatı və transkript. Transkript dekanlıqdan alınır və notariusda türk və ya ingilis dilinə tərcümə olunub təsdiqlənir. Bütün sənədlər iki nüsxə əsli və diskdə elektron formada Xarici əlaqələr şöbəsinə (AzMİU, əsas bina, otaq 414) təqdim olunur.
         Müraciət üçün son tarix: 24 fevral 2017