THİK - nin əsas məqsəd və vəzifələr. THİK-nin əsas vəzifələri tələbələrin sosial problemlərinin həlli istiqamətində işin aparılması, tələbələr arasında maarifləndirmə işinin aparılması, tələbələrin asudə vaxtının səmərəli təşkil edilməsi, tələbələrin hüquqlarının təmin edilməsi. Respublikanın daxilində və xaricində keçirilən müsabiqələrdə, olimpiadalarda, festivallarda istedadlı və yaradıcı tələbələrin iştirakının təmin edilməsi, tələbələr arasında narkomaniya, alkoqolizm, cinayətkarlıq və digər neqativ meyllərə qarşı profilaktik tədbirlərin həyata keçirilməsi, tələbələrin iştirakı ilə müsabiqələrin, seminarların, festivalların, forumların, toplantıların, sərgilərin, aksiyaların, dəyirmi masaların, elmi konfransların, təlim kurslarının, kütləvi təbliğat kompaniyalarının, diskusiya klublarının, müzakirələrin, simpoziumların, görkəmli şəxslərlə görüşlərin təşkil edilməsi, tələbə və gənclərlə bağlı həyata keçirilən tədbirlər, habelə respublikanın ictimai - iqtisadi və mədəni həyatında baş verən hadisələr barədə məlumatların çatdırılması məqsədi ilə qəzet və dərgilərin nəşr olunması, tələbələrin maraq və meyllərini, intellektual inkişafını təmin etmək üçün dərnəklərin, studiyaların, klubların, kursların, xidmətlərin təşkil edilməsi, tələbələrin problemlərinin öyrənilməsi və müvafiq qərarların qəbul qəbul olunması üçün Elmi Şuraya məsələlərin çıxarılması, ali və orta ixtisas təhsili müəssisələrinin rəhbərliyi qarşısında vəsadətin qaldırılması, təhsil alan tələbələrin sayı, onların dərsə davamiyyəti, nizam - intizamı, yataqxana ilə təminatı barədə müvafiq kafedra və fakültələrdən məlumatların alınması, qanunvericilikdə qadağan edilməyən digər vəzifələrin həyata keçirilməsi.

Tələbələrin asudə vaxtlarının səmərəli keçirilməsi və dünya görüşlərinin hər tərəfli formalaşması üçün THİK bir sıra tədbirlər həyata keçirir. Dünya Azərbaycanlılarının həmrəyliyi günü və yeni il,Novruz bayramı, Respublika günü, müstəqillik günü, konstitusiya günü, dirçəliş günü və s. bu kimi tədbirlər keçirilir. Eyni zamanda bəşər tarixinə 20 yanvar faciəsi kimi əks olunmuş hadisələr, xocalı soyqırımı, 31 mart azərbaycanlıların soyqırımı günü universitetimizdə təlim-tərbiyə işləri üzrə prorektorun köməyi ilə keçirilir.

Sədr:  Aslanov Bayram Mirazim oğlu
Ünvan:  Az 1073, Bakı, A. Sultanova küçəsi ,11, I tədris binası, IV mərtəbə