25-26 oktyabr 2016 –cı ildə Elmi Tədqiqat Şöbəsinin əməkdaşları “Patent hüquqlarında müasir istiqamətlər” mövzusunda regional seminarda iştirak etmişlər.

Seminarda “Üzv ölkələrdə əqli mülkiyyət sisteminin inkişafı sahəsində ÜƏMT-nin fəaliyyəti”, “Patentlərin qorunması və istifadəsində müasir istiqamətlər”, “Beynəlxalq­ patent sisteminin ən yeni nailiyyətləri”, “Patent sahəsində Azərbaycan qanunvericiliyi, norma yaradıcılığı fəaliyyəti”, “Patentlərin səmərəliliyi” və s. mövzularda məruzələr dinlənilib.

Elmi-tedqiqat şöbəsinin işciləri ZərnişanƏliyeva  və Firuzə İbrahimova İyunun 22-23də Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetində Thomson Reuters Sertifikatlaşma Proqramını uğurla başa çatdıraraq, 'Web of Science', 'Journal Citation Reports', 'ResearcherID', 'Endnote Basic' üzrə, sertifikata layıq görüldülər.

2015-ci ilin Dekabrın 22-də Azərbaycan Respublikasının Təhsil Nazirliyi ilə “Thomson Reuters” şirkətinin Elmi tədqiqatlar və intellektual mülkiyyət üzrə şöbəsi arasında əməkdaşlıq haqqında müqavilə imzalanmışdır. Azərbaycanda rəqabətəqabil insan kapitalının hazırlanması, ölkəmizin  inkişaf konsepsiyasına dəstək göstərilməsi və ölkəmizin elmi nüfuzunun dünyada  gücləndirilməsinə zəmin yaratmaq məqsədilə əmr vermiş və tədbirlər planını təsdiqləmişdir. Elmi tədqiqat şöbəsinin müdiri K.Əliyeva webofknowledge-lə bağlı professor-müəllim heyətinə zəruri məlumatlarin, məsləhətlərin verilməsi və yardım  edilməsi məqsədilə mütəmadi olaraq sentyabr və oktyabr aylarında təlimlər keçmişdir.

06.03.2015-ci il tarixində Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetinin Memarlıq fakültəsi binasının( III korpus) əsaslı təmirdən sonra "Kitabxana və İnformasiya Mərkəzinin" açılışı olub.
Açılış mərasimində təhsil naziri Mikayıl Cabbarov, universitetin professor-müəllim heyəti və tələbələr, QHT rəhbərləri, təhsil ekspertləri iştirak ediblər.
Elmi-tadqiqat şöbəsinin müdiri Könül Əliyeva elektron kitabxana, elektron kataloq, elektron resurslar və informasiya mərkəzinin fəaliyyəti haqda təqdimat etmişdir.
AzMİU-nun kitabxana əməliyyat sisteminin avtomatlaşdırılması Azərbaycan Respublikası Rabitə və Yüksək Texnologiyalar Nazirliyinin tabeliyində İKT Fondunun ayırdığı qrant hesabına "İntellektual sistemlərin rəqəmsal kitabxanaya tətbiqi" layihəsi çərçivəsində dövlət universitetləri arasında ilkin həyata keçirmişdir.